Prijeđite na glavni sadržaj

"Ruđer" potpisao sporazum o suradnji s tvrtkom Chiyoda

4.9.2008.
"Ruđer" potpisao sporazum o suradnji s tvrtkom Chiyoda

Institut 'Ruđer Bošković' i jedna od vodećih svjetskih tvrtki u području radijacijske dozimetrije i zaštite od zračenja, japanski tvrtka Chiyoda Technol Corporation (CTC) potpisali su sporazum o suradnji.

Ugovor su u ime dviju institucija potpisali ravnatelj Instituta 'Ruđer Bošković’, prof. dr. sc. Mladen Žinić te predsjednik CTC-a, g. Toshikazu Hosoda. Ovo je već drugi ugovor o suradnji koji se potpisuje između ove dvije institucije. U sklopu dosadašnje suradnje tvrtka CTC je Laboratoriju za radijacijsku kemiju i dozimetriju (LRKD) poklonila i istraživački uređaj za radiofotoluminescentnu dozimetriju vrijedan 50.000 eura, dok će temeljem novopotpisane suradnje LRKD dobiti još jedan instrument za potrebe istraživanja u području dozimetrije u medicini vrijedan 35.000 eura.

Voditelji suradnje između IRB-a i tvrtke CTC su dr. sc. Maria Ranogajec-Komor, te direktor 'Oarai Research Center of CTC' prof. dr. Takayoshi Yamamoto. Osim predstavnika Chiyode, u sklopu europskog stručnog kružnog putovanja, Institut su posjetili i drugi visoki predstavnici japanskih tvrtki iz sektora nuklearne energije.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.