Prijeđite na glavni sadržaj

Ruđer predstavio FP7 projekt na godišnjem sastanku CAETS-a

26.7.2013.
Ruđer predstavio FP7 projekt na godišnjem sastanku CAETS-a

Na nedavno održanom godišnjem sastanku Međunarodnog vijeća akademija tehničkih znanosti (CAETS) u Budimpešti dr. Karolj Skala predstavio je EU FP7 projekt Embedded Computer Engineering Learning Platform (E2LP) vrijedan 2,8 milijuna eura kojeg razvijaju Centar za informatiku i računarstvo i Zavod za elektroniku Instituta Ruđer Bošković te Fakultet elektrotehnike i računarstva u suradnji s još sedam partnera iz EU i Izraela

Projekt E2LP je predstavljen u glavnom dijelu programa na jednodnevnom simpoziju pod nazivom „Inovativni pristupi u obrazovanju inženjera“, a bavi se ugrađenim računalnim sustavima koji postaju sve značajnije područje u znanosti i industriji čije se tržište procjenjuje na 113 milijardi dolara (2010).

Ugrađeni računalni sustav je kombinacija sklopovlja (hardvera) i programske podrške, uz eventualno dodatne mehaničke ili druge dijelove, načinjen da obavlja specifičnu funkciju. Ugrađeni sustavi predstavljaju vrlo širok raspon uređaja od digitalnih satova i igračaka pa sve do složenih sustava upravljanja letjelicama i intenzivno se koriste u industriji, potrošačkim proizvodima, medicini i vojnim primjenama.

Glavni cilj projekta E2LP je stvaranje jedinstvene platforme koja će pokrivati cjelokupan multidisciplinaran i kompleksan proces obrazovanja inženjera za ugrađene sustave s naglaskom na korištenje ICT-a, individualno obrazovanje i eksperimente u realnom vremenu.

Međunarodno vijeće akademija tehničkih znanosti (CAETS) je neovisna, nepolitička, nevladina međunarodna organizacija akademija tehničkih znanosti sa sjedištem u SAD-u.

Kontakt

Karolj Skala, dr.sc.

Voditelj projekta
Tel:
+385 1 457 1218
Interni broj:
1709

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.