Prijeđite na glavni sadržaj

"Ruđerovci" među dobitnicima Državnih nagrada za znanost

16.7.2008.

Među 27 laureata državne nagrade za znanost u 2007. koja se dodjeljuje kao najviše priznanje za iznimno značajna znanstvena dostignuća u Hrvatskoj našlo se i troje 'Ruđerovaca'.

"Ruđerovci" među dobitnicima Državnih nagrada za znanost

Nagradu za životno djelo u području prirodnih znanosti dobio je akademik Ivo Šlaus, dok su znanstveni novaci dr. sc. Anita Kriško iz Zavoda za fizičku kemiju (prirodne znanosti) i Fran Supek iz Zavoda za elektroniku (biotehničke znanosti) nagrađeni godišnjom nagradom.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i povelje. Za životno djelo nagrada je 80.000 kuna, godišnja nagrada za znanost i godišnja nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti su 30.000 kuna, a godišnja nagrada za znanstvene novake iznosi 20.000 kuna. Odluku o dodjeli Državnih nagrada za znanost donio je Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost pod predsjedanjem Luke Bebića, predsjednika Hrvatskoga sabora.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.