Prijeđite na glavni sadržaj

"Ruđerovci" među dobitnicima potpore UKF-a

24.7.2008.
"Ruđerovci" među dobitnicima potpore UKF-a

Jučer je u prostorijama Hrvatskog instituta za povijest održano svečano potpisivanje ugovora za projekte potpore iz programa 'Moje prvo istraživanje' i 'Reintegracija' u sklopu Fonda 'Jedinstvo uz pomoć znanja' (UKF).

Među dvanaest odabranih mladih hrvatskih znanstvenika i povratnika našlo se i dvoje 'Ruđerovaca' – dr. sc. Tin Klanjšček (ZIMO) za projekt 'Finfish mariculture dynamic energy budget model (FIMDEB)' s iznosom potpore od 93000 EUR (što je ujedno i najveći pojedinačni iznos financiranja) i dr. sc. Robert Vianello (ZOKB) za projekt 'Computational prediction of structure and catalytic activity of new organic superacids' s iznosom potpore od 28000 EUR.

Od ukupno 88 prijava projekata, 12 ih je odabrano nakon dva evaluacijska postupka u kojima je sudjelovalo više od 60 nezavisnih i anonimnih recenzenata. Ukupno osigurana sredstava za dvanaest odabranih znanstvenih i tehnologijskih iznose 4,5 milijuna kuna.

Čestitke znanstvenicima uputili su ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, državni tajnik za znanost Dražen Vikić-Topić, ravnatelj Uprave za znanost i član Povjerenstva za upravljanje Fondom Hrvoje Meštrić, predsjednik Povjerenstva za upravljanje Fondom Mile Dželalija te Andras Horvai, direktor Svjetske banke za Hrvatsku.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.