Prijeđite na glavni sadržaj

Ruđerovci na „Zelenom festivalu“

5.9.2017.
Ruđerovci na „Zelenom festivalu“

Događanje „Zeleni festival“ održat će se od 6. do 8. rujna 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s ciljem promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija i inovacija. Na festivalu će sudjelovati i znanstvenici IRB-a.

U srijedu 6. rujna dr. Maria Blažina iz Centra za istraživanje mora održat će predavanje „Potencijal jadranskih algi za kogeneracijsku proizvodnju biogoriva 3. generacije“, a dr. Ines Krajcar Bronić iz Zavoda za eksperimentalnu fiziku održat će predavanje „Kako odrediti udio biogene komponente primjenom metode radioaktivnog ugljika 14C?“

Idućeg dana, u četvrtak 7. rujna dr. Dunja Šamec iz Zavoda za molekularnu biologiju održat će predavanje „Biljne molekule u službi zdravlja i ljepote“.

Zadnjeg dana festivala, u petak 9. rujna predavanje pod naslovom „Drugačija energetika je moguća“ će održati dr. Nikola Biliškov iz Zavoda za kemiju materijala, a nakon njega predavanje „Što nam govori Higgsov bozon o svijetu... i održivom razvoju“ održat će dr. Vuko Brigljević iz Zavoda za eksperimentalnu fiziku.

Festival je dio projekta "Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku" kojeg je Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenula 2016. godine sa svrhom edukacije korisnika, njihovog  osvještavanja i senzibilizacije, kao i popularizacije programa organizacija s područja zaštite prirode, prezentacije rezultata njihovih znanstvenih istraživanja, stručnih radova, nakladništva i projekata, a organizira se u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva.

Samim Festivalom, koji se održava pod sloganom „(O)KRENIMO NA ZELENO“ želi se približiti ova relevantna tematika korisnicima knjižnice i široj javnosti, dodatno ukazati na njezinu problematiku i ponuditi alternativu, popularizirati programe znanstvenika i stručnjaka te prezentirati njihove spoznaje, radove i projekte.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.