Prijeđite na glavni sadržaj

"Ruđerovci" na istraživanju u Boki Kotorskoj

27.5.2008.

U sklopu projekta „Marine science and coastal management in the Adriatic region, Western Balkans“ koji vode prof. Paul Wassmann (NCFS, Norveška) i dr. sc. Božena Ćosović (ZIMO, IRB) a financira Norwegian Cooperation Program on Research and Higher Education with the countries on the Western Balkans od 05. do 11. svibnja 2008. obavljen je terenski dio istraživanja sedimenata morskog dna Boke Kotorske.

"Ruđerovci" na istraživanju u Boki Kotorskoj

Istraživanje su organizirali 'Ruđerovci' dr. sc. Ivan Sondi (ZIMO), dr. sc. Nevenka Mikac (ZIMO) i dr. sc. Neda Vdović (ZIMO) u suradnji s Geološkim odsjekom PMF-a (Zagreb) te Institutom za biologiju mora (Kotor, Crna Gora).

Norveško-balkanski projekt okuplja države čije su obale dio istočne obale Jadranskog mora i Norvešku. Osnovna poveznica država zapadnog Balkana i Norveške jest more, a duljina i topografska kompleksnost obale, te ekonomska ovisnost države o obalnim sektorima su im dodirne točke. Osnovni cilj projekta je razvijanje i poboljšanje stručnosti i sposobnosti, kako institucija tako i pojedinaca a posebice nove generacije istraživača, u znanostima koje se bave proučavanjem mora, kvalitete i zaštite okoliša. Cilj je projekta također uspostavljanje suradnje među državama istočnog Jadrana i euroatlantskih integracija u istraživanjima i visokom obrazovanjem, te istraživanjima i kartiranju područja koja su (potencijalno) ugrožena.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.