Prijeđite na glavni sadržaj

Ruđerovci predstavili projekte Gradskoj upravi

20.3.2009.
Ruđerovci predstavili projekte Gradskoj upravi

Razvoj i primjena termovizije u gradskom okruženju i Eliminacija patogenih mikroorganizama iz pitkih, obnovljivih i otpadnih voda upotrebom ultraljubičastog zračenja, dva su projekta, koja su predstavnici Instituta 'Ruđer Bošković' prezentirali u Gradskom poglavarstvu gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima.

Cilj izlaganja bio je pobliže upoznati predstavnike Grada Zagreba i vodećih institucija s projektima te ih zainteresirati za uključenje u projekte. Nakon uvodne riječi gradonačelnika, dr. Darko Kolarić, Centar za informatiku i računarstvo IRB-a, predstavio je projekt o razvoju i primjeni termovizije u gradskom okruženju s posebnim naglaskom na primjeni sustava u građevinarstvu i prometu. U svojoj prezentaciji dr. Kolarić je posebno istaknuo važnost sustava u povećanju energetske učinkovitosti Grada Zagreb. Dr. sc. Hrvoje Zorc, predstojnik Zavoda za laserska i atomska istraživanja i razvoj u svojem je izlaganju projekta naglasio važnu ulogu sustava za UV sterilizaciju voda u poboljšanju briga za zdravlje stanovnika grada Zagreba s obzirom da određeni broj patogenih mikroorganizama iz voda nije moguće potpuno ukloniti konvencionalnim metodama.

Projekti su ocijenjeni ključnima u kontekstu učinkovitoga gospodarenja gradskim energetskim i prirodnim resursima, ali i kao obaveza u smislu provedbe i usklađivanja hrvatske regulative sa standardima EU-a. Tijekom sljedećih radnih susreta dogovorit će se daljnji koraci u vezi s predstavljenim prijedlozima projektnih rješenja.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.