Prijeđite na glavni sadržaj

Seminar Tomislava Lipića

19.12.2023.
Seminar Tomislava Lipića

S velikim poštovanjem prema uspomeni na prerano preminulog dr. sc. Tomislava Lipića, jednog od vodećih mladih hrvatskih znanstvenika u području umjetne inteligencije i kompleksnih sustava, Zavod za elektroniku i Centar za informatiku i računarstvo Instituta Ruđer Bošković (IRB) organiziraju ''Seminar Tomislava Lipića''. Seminar će se održati u četvrtak, 21. prosinca 2023. s početkom u 13:00 sati. u dvorani III. krila IRB-a.

Seminar je prilika da upoznamo recentna istraživanja istraživača koji su potekli iz Zavoda za elektroniku i Centra za informatiku i računarstvo IRB-a i imali priliku surađivati s dr. Lipićem.

Sudionici će stoga imati priliku čuti zanimljiva predavanja o najnovijim rezultatima u području računarstva i umjetne inteligencije, i njihovoj primjeni u biomedicini, genomici i znanosti općenito.

Među predavačima ćemo imati priliku čuti dr. sc. Mariu Brbić iz EPFL-a u Švicarskoj, koja će govoriti o primjeni dubokog učenja u ubrzavanju biomedicinskih otkrića, te dr. sc. Matka Bošnjaka iz Google DeepMind-a u UK, koji će nas upoznati s temom Vision-Language modela. Dr. sc. Fran Supek iz IRB Barcelona i ICREA-e u Španjolskoj će se fokusirati na distribuciju i redistribuciju rizika mutacija u genomima ljudskog raka, dok će dr. sc. Enis Afgan sa Sveučilišta Johns Hopkins u SAD-u održati predavanje na temu: Enabling efficient computing at world-scale. Dr. sc. Nino Antulov-Fantulin iz Aisot Technologies AG i ETH Züricha u Švicarskoj će predstaviti svoj rad na neuralnim aproksimacijama dinamika.

Organizatori vjeruju da će ovo događanje biti prilika za učenje i nadahnuće, kroz prisjećanje i obilježavanje uspomene na dr. sc. Tomislava Lipića. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže seminaru i prisjete se vrijednog doprinosa koji je dr. Lipić dao našoj znanstvenoj zajednici.

Mjesto: predavaona III. krila
Vrijeme: 21.12. (četvrtak) od 13:00 do 15:00

Dr. sc. Maria Brbić EPFL (Švicarska):
Naslov: Deep Learning for Accelerating Biomedical Discovery (online):

Dr. sc. Matko Bošnjak, Google DeepMind (UK):
An (abridged) introduction to Vision-Language Models(online)

Dr. sc. Fran Supek, IRB Barcelona & ICREA (Španjolska):
Distribution and redistribution of mutation risk in human cancer genomes

Dr. sc. Enis Afgan, Johns Hopkins University, Department of Biology (SAD):
Enabling efficient computing at world-scale

Dr. sc. Nino Antulov-Fantulin, Aisot Technologies AG, & ETH Zürich (Švicarska):
Neural Approximations of Dynamics

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.