Prijeđite na glavni sadržaj

Skup teorijskih fizičara u Primoštenu

23.9.2009.
Skup teorijskih fizičara u Primoštenu

U razdoblju od 29. rujna do 3. listopada u Hotelu Zora u Primoštenu održat će se skup Progress and Challenges in Flavour Physics u zajedničkoj organizaciji 'Ruđerovih' znanstvenika iz Zavoda za teorijsku fiziku dr. sc. Blaženke Melić, dr. sc. Kornelije Passek-Kumerički i dr.sc. Gorana Duplančića, te znanstvenika sa Sveučilišta u Siegenu prof. dr. sc. Thomasa Mannela i dr. sc. Alexandera Khodjamiriana, a uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Zaklade Alexander von Humboldt.

Cilj skupa je okupiti znanstvenike koji aktivno rade na različitim problemima fizike kvarkova s naglaskom na procese u kojima dolazi do promjene kvarkovskih okusa. Na skupu će četrdesetak vodećih znanstvenika izlagati o najnovijim trendovima i istraživanjima u fizici okusa (flavour physics), a poseban će naglasak biti na fizici izvan Standardnog Modela koja sve više ulazi u žarište zanimanja kako se približava početak eksperimenata na velikom sudaraču LHC u Genevi.

Skup je realiziran kroz četverogodišnji međuinstitutski projekt QCD sum rules for exclusive decays of heavy hadrons koji podupire Zaklada Alexander von Humboldt, a koji vode dr. sc. Blaženka Melić, s hrvatske strane, te prof. dr. sc. Thomas Mannel s njemačke strane.

Vjerujemo da će skup u Primoštenu pokrenuti nove aktivnosti na području fizike visokih energija te potaknuti nove suradnje između znanstvenika iz Hrvatske i ostalih zemalja.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.