Prijeđite na glavni sadržaj

Srednjoškolci sudjelujte u Noći istraživača 2013.

12.6.2013.
Srednjoškolci sudjelujte u Noći istraživača 2013.

Uključite svoje male sive stanice, pokrenite svu svoju kreativnu energiju i izradite pobjednički strip koji bi na zanimljiv i humorističan način prikazao ulogu i zanimanje znanstvenika. Uključite se u natjecanje i osvojite vrijedne nagrade te osigurajte da upravo vaš rad bude izložen u sklopu izložbe pobjedničkih radova u Centru Cvjetni na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Institut Ruđer Bošković (IRB) kao partner institucija projekta Noć istraživača 2013. ovim putem poziva sve zainteresirane srednjoškolce, odnosno mlade u dobi od 14 do 19 godina, da se prijave na SCI STRIP NATJEČAJ NA TEMU: 'What do researchers do?' – 'Što istraživači rade'. Strip bi na zanimljiv i šaljiv način trebao prikazati ulogu i zanimanje znanstvenika.

S obzirom da je planirani datum održavanja događaja 27. rujna 2013. godine, rok za predaju radova je 9. rujna 2013. godine, elektroničkom poštom na adresu info@irb.hr

Najbolja tri rada izabrat će stručni žiri kojeg čine troje mladih strip umjetnika i stručnjaka: Luka Duplančić, Sara Divjak i Tonči Žonjić, a svog će favorita moći izabrati i šira javnost koja će imati priliku glasati za najbolji rad na službenoj Facebook stranici Noći istraživača.

Najbolja tri rada po izboru žirija i prvi rad po izboru publike bit će tiskani na plakatu i izloženi na izložbi u Centru Cvjetni na zagrebačkom Cvjetnom trgu u razdoblju od 24.9. do 4.10.2013., a učenicima će na dan događanja 27. rujna 2013. biti uručene i prigodne nagrade.

Smjernice SCI STRIP natječaj 

Natječaj je namijenjen učenicima srednjih škola, odnosno mladima u dobi od 14 – 19 godina.

  1. Tehnika
    Stripovi mogu biti ili ručno rađeni (crtani) ili izrađeni na računalu odnosno napravljeni u nekom od računalnih programa izrađivača stripova (program u kojem sami odabirete likove i slažete priču kako želite samo s postojećim predlošcima koji su u izrađivaču ponuđeni).
  2. Strip može biti pisan ili na hrvatskom ili na engleskom jeziku.
  3. Format za slanje je JPEG u rezoluciji 300 dpi (dots per inch).
  4. Zadnji rok za dostavu radova je 9.9.2013.
  5. Dostava rada vrši se putem e-pošte na adresu info@irb.hr

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti Uredu za odnose s javnošću IRB-a.

Petra Buljević Zdjelarević

Voditelj odsjeka
Tel:
+385 1 457 1269
Interni broj:
1827
1882

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.