Prijeđite na glavni sadržaj

Suradnja 'Jožef Štefana' i 'Ruđera'

22.7.2009.
Suradnja 'Jožef Štefana' i 'Ruđera'

Ravnateljica Instituta 'Ruđer Bošković' (IRB) dr. sc. Danica Ramljak i njezini suradnici danas su posjetili Institut Jožef Štefan (IJS) gdje su se sastali s direktorom IJS-a prof. dr. Jadranom Lenarčičem i njegovim timom. Tema sastanka bilo je proširivanje postojeće suradnje između dvaju Instituta na temelju ranije definirane suradnje i bilateralnog sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o znanstvenoj i tehnološkoj suradnji, a s time ciljem dogovoren je sastanak ekspertnih timova IRB-a i IJS-a u rujnu.

Predstavnici dviju čelnih znanstvenoistraživačkih institucija danas su u Ljubljani osim suradnje na znanstvenoistraživačkim projektima te planiranog zajedničkog apliciranja na EU fondove dogovorili pokretanje programa razmjene stručnjaka s ciljem razmjene iskustava i znanja te međusobne edukacije mladih istraživača. Na sastanku je zaključeno kako će se ekspertni timovi dvaju Instituta sastati po područjima već u rujnu kako bi oformili grupe znanstvenika koji će raditi na projektima od zajedničkog interesa.

Nakon sastanka ravnateljica Danica Ramljak i suradnici obišli su laboratorije i Centar za elektronsku mikroskopiju na IJS-u.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.