Prijeđite na glavni sadržaj

Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt O-ZIP

Svečanost će svojim sudjelovanjem uveličati predsjednik Vlade Andrej Plenković. Potpisivanjem Ugovora IRB dočekuje svoj veliki jubilej - 70. obljetnicu te prvo značajno ulaganje u svoju infrastrukturu od osnutka.
15.11.2020.
Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt O-ZIP

Kolaž / Biomedicinska platforma / Render: Onda Arhitektura, Randić i suradnici 

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., za projekt Instituta Ruđer Bošković (IRB) 'Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP)' održat će se u ponedjeljak 16. studenog 2020. godine s početkom u 11 sati u dvorani 3. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička 54, Zagreb.

Svečanost će svojim sudjelovanjem uveličati predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, te David M. Smith, ravnatelj IRB-a, i Ivanka Jerić, pomoćnica ravnatelja. 

AKREDITACIJE

Molimo predstavnike medije koji će pratiti ovaj događaj da svoj dolazak najave sutra do 10.00 sati OVDJE

Projekt O-ZIP se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u sklopu Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.' Posredničko tijelo prve razine je Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO), dok je posredničko tijelo druge razine Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU).

Projekt O-ZIP ključni je dio razvojne strategije IRB-a koji se temelji na jačanju najkonkurentnijih dijelova IRB-a s ciljem snažnije suradnje s industrijom.

Uz strateške projekte Vlade financirane iz strukturnih fondova, kapitalni projekt O-ZIP, vrijedan 72 milijuna eura, četvrti je po veličini financiranja iz europskih strukturnih fondova te predstavlja najveće ulaganje u istraživačku infrastrukturu u RH u posljednjih 30 godina.

Potpisivanjem Ugovora IRB dočekuje svoj veliki jubilej 70. obljetnicu od
svojeg osnutka te prvo značajno ulaganje u svoju infrastrukturu od 1950. godine.

Napomena: 

S obzirom na kapacitet prostora dvorane 3 te epidemiološke mjere koje su na snazi, broj sudionika je ograničen i isključivo po zaprimljenom pozivu. Za zaposlenike IRB-a bit će omogućen video prijenos svečanosti. 

Molimo predstavnike medije koji će pratiti ovaj događaj da svoj dolazak najave sutra do 10.00 sati na poveznici:
https://forms.gle/RkbSAiU4kLZ4Wpvg7 

PROGRAM DOGAĐANJA

11:00 – 11:15 Pozdravni govori 

David M. Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković
Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i
ugovaranje programa i projekata Europske unije
Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja 
Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske

11:15 – 11:30 Predstavljanje projekta i potpisivanje Ugovora

Predstavljanje projekta O- ZIP
Ivanka Jerić, pomoćnica ravnatelja

Potpisivanje ugovora

11:30 – 11:45 Izjave za medije 

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.