Prijeđite na glavni sadržaj

Treća konferencija o računalnim rješenjima u bioznanostima

28.8.2009.
Treća konferencija o računalnim rješenjima u bioznanostima

U razdoblju od 1. do 5. rujna 2009. u Hotelu Zora u Primoštenu održava se ljetna škola i konferencija The 3rd Adriatic Meeting On Computational Solutions in the Life Sciences u organizaciji 'Ruđerovih' znanstvenika dr. sc. Sanje Tomić, dr. sc. Davida Smitha, dr. sc. Darka Babića, dr. sc. Nađe Došlić i dr. sc. Kristiana Vlahovičeka s PMF-a, okupljenih u Centru za računalna rješenja u bioznanostima pri Institutu Ruđer Bošković, a uz potporu Ministarstva, znanosti, obrazovanja i športa, Europske zaklade za znanost i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Cilj skupa je razmjena novih saznanja i ideja na području primjene računalnih metoda u rješavanju kompleksnih problema u bioznanostima.

Konferencija u Primoštenu posebno je namijenjena studentima i mladim znanstvenicima iz Hrvatske i svijeta zainteresiranim za računalni pristup biološkim sustavima. Na konferenciji će uvaženi znanstvenici iz područja teorijske molekularne biofizike i računalne kemije upoznati sudionike s najvažnijim novim računalnim rješenjima u bioznanostima, te prikazati najnovije rezultate svojih istraživačkih grupa. U poticajnoj i prijateljskoj atmosferi mladi će znanstvenici imati priliku raspravljati o svojim znanstvenim problemima, razmijeniti iskustva i ideje, te nakon neposrednog upoznavanja s najnovijim računalnim pristupima u bioznanostima odlučiti o izboru metode u vlastitim istraživanjima.

Konferencija predstavlja uspješan nastavak projekta unaprjeđivanja kapaciteta istraživanja Centra za računalna rješenja u bioznanostima koji je pokrenut 2007. godine u sklopu Šestog okvirnog programa za istraživanje i tehnološki razvoj (FP6 programa). Cilj je projekta omogućiti obavljanje visoko kvalitetnih istraživanja u području računalne biologije kao i omogućiti pristup sofisticiranoj istraživačkoj opremi znanstvenicima u užoj regiji te na taj način ojačati suradnju, potaknuti razmjenu iskustava i znanja između znanstvenika i stručnjaka u regiji.

Vjerujemo da će konferencija u Primoštenu pokrenuti nove aktivnosti na području računalne biologije u ovom dijelu Europe te potaknuti neke nove oblike suradnje između znanstvenika iz jugoistočne Europe i zemalja Europske unije.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.