Prijeđite na glavni sadržaj

Tribina „Klimatske promjene i podizanje morske razine“

22.5.2012.
Tribina „Klimatske promjene i podizanje morske razine“

Klimatske promjene uzrokovane čovjekovom aktivnosti smatraju se jednim od najvećih globalnih problema okoliša i razvoja današnjice.

Svrha okruglog stola je razgovor o relevantnim činjenicama o pitanju klimatskih promjena u Hrvatskoj.

Uvodni predavači govorit će o opaženim klimatskim promjenama u Hrvatskoj temeljem statističkih analiza dugogodišnjih nizova podataka, dat će se prikazi modeliranja klime i klimatskih promjena na globalnoj i regionalnoj skali, te će se prikazati promjene morske razine.

Program:

Uvodna predavanja (1 h)

  • "Opažene klimatske promjene" – dr.sc. Marjana Gajić-Čapka, Državni hidrometeorološki zavod, Zagreb
  • "Modeliranje klime i klimatskih promjena" – dr.sc. Čedo Branković, Državni hidrometerološki zavod, Zagreb
  • "Globalno i regionalno podizanje morske razine" – prof. dr.sc. Mirko Orlić, Geofizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Diskusija (1-1,5 h)

Moderator okruglog stola je Vladimir Jelavić iz Instituta za energetiku i zaštitu okoliša EKONERG, voditelj pripreme stručnih podloga za pripremu Nacionalnog izvješća Republike Hrvatske Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih naroda o promjeni klime.

U organizaciji CFI Croatia i Instituta Ruđer Bošković, 23.5.2012. u 18 sati na Institutu Ruđer Bošković, dvorana III krila.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.