Prijeđite na glavni sadržaj

U Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji CROSBI objavljen 300000. rad!

28.6.2011.
U Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji CROSBI objavljen 300000. rad!

Danas su u CROSBI bibliografiji podaci o 67.000 izvornih znanstvenih radova objavljenih u časopisima, 5.800 autorskih knjiga, 50.000 recenziranih znanstvenih radova iz zbornika skupova, nekoliko desetaka tisuća ocjenskih radova kao i veliki broj ostalih vrsta radova. Kako CROSBI služi i kao repozitorij cjelovitih tekstova radova, putem weba je dostupno i 12.700 cjelovitih tekstova u PDF i srodnim formatima, a 16.500 radova ima poveznicu na cjeloviti tekst rada, najčešće na stranicama izdavača.

Projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI od 1997. godine do danas vodi mr. sc. Jadranka Stojanovski uz značajnu podršku Knjižnice IRB-a i Fizičkog odsjeka PMF-a. Važno je istaknuti i stalnu podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a zadnjih godina i onu Sveučilišta u Zadru.

Hrvatska znanstvena bibliografija CROSBI daje cjelovit uvid u znanstvenu publicistiku akademske i istraživačke zajednice Republike Hrvatske. To je vjerojatno razlogom vrlo visokih statistika pristupa od prosječno 5.000 posjeta dnevno..

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.