Prijeđite na glavni sadržaj
F4E marketing seminar na IRB-u

Uključite se u izgradnju najvećeg projekta današnjice

13.11.2013.
Uključite se u izgradnju najvećeg projekta današnjice

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku agenciju za atomsku energiju - EUROATOM, hrvatske tvrtke imaju mogućnost sudjelovati u izgradnji i opremanju najvećeg projekta današnjice - 13 milijardi eura vrijednog Međunarodnog termonuklearnog eksperimentalnog reaktora ITER, zajedničkog projekta Europske unije (EU), Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Kine, Rusije, Indije, Japana i Koreje, od čega EU financira polovicu iznosa.

Seminar je prvenstveno namijenjen predstavnicima hrvatskih kompetentnih tvrtki, javnog sektora i istraživačima.

ITER je najnapredniji eksperimentalni fuzijski reaktor u svijetu koji se gradi s ciljem dobivanja jeftinijeg, čišćeg, sigurnijeg i praktički neiscrpnog izvora energije. Smješten je na jugu Francuske u Cadaracheu, blizu Marseillesa, a njegov završetak se predviđa 2022. godine.

Umrežavanje i pozicioniranje

Sredstva koja je Europska unija osigurala za gradnju ITER-a, odnosno oko 6.5 milijardi eura, mogu biti potrošena isključivo na poslove dodijeljene tvrtkama iz EU kroz natječaje koje raspisuje Agencija fuzija za energiju (Fusion for Energy - F4E). Ostvarivanje i 1 ‰ posla na ITER-u ima znatnu financijsku dobit, dok referenca koja proizlazi iz pozicioniranja na listu dobavljača stvara prepoznatljivost hrvatskih tvrtki na konkurentnom europskom i svjetskom tržištu, uz priliku da pokažu svoj rad na svjetskoj pozornici.

Institut Ruđer Bošković, sjedište Hrvatske istraživačke fuzijske jedinice (CRU), u suradnji s F4E agencijom organizira Marketing seminar kako bi upoznao hrvatske tvrtke s projektom ITER i pružio neophodne informacije o natječajima za poslove izgradnje i opremanja ITER-a. Seminar će okupiti europske stručnjake iz F4E agencije kao što su: Jesus Izquierdo, Odjel za konfiguraciju i integraciju, Victor Saez Lopez-Barrantes, Odjel ugovora i nabave i Anthony Courtial, Odjel za poslovna istraživanja.

'Na pravom mjestu, u pravo vrijeme'

Osim što će se sudionici upoznati s projektom ITER i trenutnim statusom vezanim uz izgradnju, nabavu opreme i materijala i predstojećim natječajima za razdoblje 2014. - 2015., stručnjaci će ih uputiti u načine sklapanja industrijskog partnerstva na ITER-u, omogućiti im umrežavanje s predstavnicima istraživačkih laboratorija te prezentaciju hrvatskih industrijskih kapaciteta za sudjelovanje u projektu ITER.

U sklopu programa predviđena je i posebna sekcija 'Meet the Buyer' koja tvrtkama omogućava direktnu prezentaciju i uspostavu novih kontakata 'na pravom mjestu, u pravo vrijeme'. Koncipirana je kao kratki sastanak u trajanju od 5-7 minuta koji pruža dovoljno vremena za upoznavanje klijenta s proizvodom određene tvrtke koji ima primjenu za razvoj njegovog projekta te dogovor za daljnju suradnju, ukoliko se pokaže interes.

Ovaj jednodnevni seminar posebno je namijenjen hrvatskim tvrtkama koje proizvode visokonaponske kablove, elektroniku, transformatore, konstrukcijske elemente, sustave grijanja i hlađenja, telekomunikacijsku opremu,bešavne cijevi, metalne konstrukcije, kao i tvrtkama koje obavljaju građevinske radove i transport posebnih tereta.

F4E Marketing seminar održat će se u dvorani I. Instituta Ruđer Bošković, 26. 11. 2013. godine s početkom u 9 sati, a prijaviti se možete na: www.irb.hr/F4E-prijavnica.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.