Prijeđite na glavni sadržaj

Ulazak Hrvatske u europsku mrežu za mobilnost istraživača

1.7.2009.
Ulazak Hrvatske u europsku mrežu za mobilnost istraživača

Prvom prezentacijom EURAXESS programa u Hrvatskoj u ponedjeljak je u Hotelu Sheraton službeno obilježen ulazak Hrvatske u europsku mrežu za mobilnost istraživača te stjecanje punopravnog članstva Hrvatske u EURAXESS programu. Riječ je o programu Europske komisije koji je namijenjen mobilnosti istraživača i znanstvenika. Hrvatska je postala članica EURAXESS programa u lipnju 2007. godine potpisivanjem ugovora s Europskom komisijom. Agencija za mobilnost i programe Europske unije zadužena je za provođenje ovog programa u Hrvatskoj.

Prezentacija je okupila 100 sudionika, većinom predstavnika ustanova iz sektora znanosti i visokog obrazovanja. U sklopu prezentacije održan je i okrugli stol na temu mobilnosti istraživača u kojem su sudjelovali dr.sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj uprave za znanost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, prof. dr. sc. Melita Kovačević, prorektorica za znanost i tehnologiju Sveučilišta u Zagrebu, Alessia Pozzi, voditeljica fonda 'Jedinstvo uz pomoć znanja' i dr. sc. Neven Duić, nacionalni koordinator hrvatske mreže mobilnosti istraživača te ravnateljica Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Danica Ramljak.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.