Prijeđite na glavni sadržaj

Uspješno sudjelovanje Ruđerovih znanstvenika na znanstvenom skupu WATOC 2011 (više)

27.7.2011.

Od 17. do 22. srpnja u Santiagu de Compostela u Španjolskoj održan je deveti trienalni kongres Svjetske asocijacije teorijskih i računalnih kemičara (WATOC 2011). U radu skupa sudjelovalo je rekordnih 1300 znanstvenika, čemu su pridonijeli i znanstvenici Instituta, kojih je ove godine bilo znatno više nego inače.

Karmen Čondić-Jurkić, dipl. inž., iz Grupe za kvantnu organsku kemiju (GKOK) osvojila je nagradu WATOC-a, za poster pod nazivom "Moguća protonacijska stanja histidina u aktivnom mjestu (6-4) fotoliaze" (na slici). Dr. sc. Mirjana Maksić iz Laboratorija za fizikalno-organsku kemiju (LFOK) i dr. sc. David Smith (GKOK) održali su pozvana predavanja. Dr. Smith je predsjedao sekcijom posvećenoj sjećanju na profesora dr. sc. Zvonimira Maksića (GKOK). Dr. sc. Sanja Tomić (Laboratorij za kemijsku i biološku kristalografiju, LKBK) i dr. sc. Robert Vianello (GKOK) održali su usmena priopćenja, a posterska priopćenja imali su dr. sc. Danijela Barić, dr. sc. Ines Despotović i dr. sc. Nena Peran iz Grupe za kvantnu organsku kemiju, dr. sc. Ivana Antol i Fabijan Pavošević, dipl. inž., iz Laboratorija za fizikalno-organsku kemiju, te dr. sc. Branimir Bertoša i Marina Grabar, dipl. prof., iz Laboratorija za kemijsku i biološku kristalografiju.

Pozvani znanstvenici predstavili su Odboru Asocijacije svoje prijedloge za mjesto održavanja WATOC-a 2017. Prijedlog Davida Smitha da se skup 2017. održi u Dubrovniku ocijenjen je pozitivno, te je IRB kao potencijalni organizator uključen u uži krug kandidata. Konačna odluka bit će donesena 2013. godine i objavljena na sljedećem WATOC-u, 2014. godine u Santiagu u Chileu.

Uspješno sudjelovanje Ruđerovih znanstvenika na znanstvenom skupu WATOC 2011 (više)

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.