Prijeđite na glavni sadržaj

Uspješno završen SCIRES2019

16.9.2019.
Uspješno završen SCIRES2019

Međunarodni znanstveni skup 'Solid-State Science & Research 2019 – SCIRES2019' koji je održan od 27. do 29. lipnja 2019. godine u zgradi Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu(PMF), okupio 162 sudionika iz 16 zemalja čime je postao jedan od najvećih skupova iz STEM-a u Hrvatskoj.

SCIRES2019, međunarodni skup koji se bavi eksperimentalnim, računalnim i primijenjenim istraživanjima u području čvrstog stanja, drugo je izdanje ovog skupa koje se održalo na Kemijskom odsjeku PMF-a u Zagrebu. Skup je organiziran u suradnji četiri vodeće institucije  - Instituta Ruđer Bošković, Instituta za fiziku, te Kemijskog i Fizičkog odsjeka PMF-a.

''Ideja skupa je okupiti znanstvenike različitih interesa i profila, s ciljem da se u jednoj predavaonici mogu upoznati s pristupom i metodama koje koriste znanstvenici iz drugih znanstvenih polja, te s ciljem da se u opuštenoj atmosferi mogu stvoriti nova poznanstva i suradnje, koja su nasušno potrebna za daljnji razvoj znanosti u Hrvatskoj. '' – objašnjava dr. sc. Krunoslav Užarević, član lokalnog organizacijskog odbora.

Na skupu su sudionici imali priliku poslušti predavanja svjetski poznatih znanstvenika poput predavanja plenarnih predavača Laszloa Forroa (EPFL Laussane) i Stuarta Jamesa (Queen's University Belfast), te niza pozvanih predavanja gdje su svoj rad predstavili Vita Ilakovac (Sorbonne University Paris), Hrvoje Petek (University of Pittsburgh), Vlasta Bonačić-Koutecký (Sveučilište Humboldt, Berlin), Toru Wakihara (University of Tokyo), Silvija Gradečak (MIT, SAD), Lars Borchardt (University of Bochum)  i mnogi drugi.

Skup SCIRES2019 je bio posebno fokusiran na promociju mladih znanstvenika koji su bili u selekciji za usmena izlaganja, ali i u odabiru nagrada za posterske prezentacije.

Na završnoj ceremoniji skupa podijeljene su četiri nagrade za posterske prezentacije koje su dobili Ina Erceg (IRB), Monica Vidotto (Sveučilište u Rijeci), Magdalena Kralj (IRB), i Christian G. Vogt (Technische Universitat Dresden).

Posebnu nagradu za usmeno priopćenje za mladog znanstvenika, u izboru međunarodne komisije, dobio je doktorand Instituta Ruđer Bošković Tomislav Stolar.

Organizatori se zahvaljuju Kemijskom odsjeku na ustupanju prostora, sponzorima i HAZU na financijskoj pomoći, 'Jda en d people' na izvrsnom koncertu, a posebno volonterima i studentima bez čije pomoći ovakav skup ne bi bio moguć.

Kontaktirajte nas

Više informacija

Krunoslav Užarević

Voditelj laboratorija znanstveni savjetnik

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.