Prijeđite na glavni sadržaj

Veleposlanica Francuske posjetila Institut

12.2.2013.
Veleposlanica Francuske posjetila Institut

Delegacija francuskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj predvođena novoimenovanom veleposlanicom Michèle Boccoz jučer je posjetila Institut Ruđer Bošković. 

Uz veleposlanicu, u sastavu delegacije bio je i ravnatelj Francuskog instituta i savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost Jean-Marc Cassam Chenai te ataše za sveučilišnu i znanstvenu suradnju Jasna Bas.

Delegaciju je primio ravnatelj IRB-a dr. Tome Antičić, a sastanku su prisustvovali i predsjednik Znanstvenog vijeća dr. Miroslav Plohl te pomoćnici ravnatelja dr. Marin Roje, dr. David Smith i dr. Igor Weber.

Veleposlanica Boccoz iskazala je zanimanje za međunarodne aktivnosti znanstvenika IRB-a, s posebnim interesom za razvoj mogućih suradnji sa znanstveno-istraživačkim grupama u Francuskoj.

Na sastanku je dogovoren i nastavak programa stipendiranja mladih znanstvenika koji omogućuje četvorici znanstvenika iz IRB-a da posjete francuske istraživačke institute i četvorici francuskih znanstvenika da posjete IRB.

Dogovorena je i skora ponovna posjeta veleposlanice IRB-u u sklopu koje će sastati s istraživačkim skupinama IRB-a koje surađuju s Francuskom, kao i posjeta delegacije IRB-a jednom od centara kompetencije u Francuskoj.

Veleposlanica je pokazala i interes za aktivnosti IRB-a vezane uz strukturne fondove EU, a IRB-u je u pogledu tih aktivnosti ponuđena i pomoć veleposlanstva.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.