Prijeđite na glavni sadržaj

Veleposlanik SAD-a u prvom službenom posjetu IRB-u

21.7.2010.
Veleposlanik SAD-a u prvom službenom posjetu IRB-u

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) James B. Foley, na poziv ravnateljice Instituta Ruđer Bošković (IRB) dr. sc. Danice Ramljak, došao je u prvu službenu posjetu Institutu.

Ravnateljica dr. Ramljak upoznala je veleposlanika sa strategijom i vizijom IRB-a i naporima da Institut podigne razinu i kvalitetu znanstvenih istraživanja s ciljem prepoznatljivosti na međunarodnoj znanstvenoj sceni.

Posebno je istaknula nedavno započet proces restrukturiranja Instituta koji uključuje provedbu prve neovisne međunarodne evaluacije, projekt kroz koji prvi put prolazi jedna znanstvena institucija u Hrvatskoj te se osvrnula na već započetu strategiju uspostave suradnji s vodećim znanstvenim institucijama u svijetu.

S obzirom na vodeću ulogu SAD u prijenosu znanja i tehnologija (technology transfer) iz znanstvenih institucija te značenju ovog procesa u razvoju gospodarstva dr. Ramljak je upoznala veleposlanika o aktivnom uključenju IRB-a u razvoj novih tehnologija i uspostavu nekoliko tvrtki koje su započele s radom na IRB-u.

Veleposlanik Foley pružio je punu podršku ravnateljici u ideji proaktivnog povezivanja IRB-a s američkim i europskim centrima izvrsnosti te ponudio pomoć veleposlanstva da se suradnja IRB-a u SAD-u ojača. Također je pozitivno ocijenio i podržao novi projekt koji je inicirao IRB i koji počinje u rujnu 2010. pod nazivom Embassy Series in Science and Tehnology u sklopu kojeg će veleposlanici zemalja akreditiranih u Hrvatskoj održati predavanja sa svrhom promocije znanosti i tehnologije svojih zemalja.

Nakon sastanka veleposlanik je obišao Institut te pokazao veliki interes za sadašnje i buduće projekte Instituta

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.