Prijeđite na glavni sadržaj

Zahvala prof. Maksića u ime svih laureata Državne nagrade za znanost

7.10.2009.
Zahvala prof. Maksića u ime svih laureata Državne nagrade za znanost

Obično se kaže da znanost nema domovine jer je univerzalna i zajedničko je dobro čitavog čovječanstva. No znanstvenici imaju svoju domovinu! Zato nas ovo najviše priznanje u ime Republike Hrvatske, koje smo danas primili, ispunjava osjećajima ponosa i sreće, rekao je profesor Zvonimir Maksić, dobitnik Državne nagrade za životno djelo, u zajedničkoj zahvali svih laureata na svečanosti dodjele Državnih nagrada za znanost održanoj jučer u Velikoj vijećnici Hrvatskog sabora.

Najviše znanstvene nagrade dodijeljene su tridesetorici znanstvenika u četiri kategorije: četiri nagrade za životno djelo, 14 godišnjih nagrada za znanost, pet godišnjih nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti te šest godišnjih nagrada znanstvenim novacima, a među ustanovama s najviše laureata prednjače Prehrambeno tehnološki fakultet u Zagrebu te naš Institut Ruđer Bošković.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.