Prijeđite na glavni sadržaj

Započela međunarodna konferencija iz područja nuklearne fizike

4.5.2009.

Danas je započela međunarodna konferencija iz područja nuklearne fizike pod nazivom 'Nuclear Structure and Dynamics' koja se održava u Dubrovniku u razdoblju od 4. do 8. svibnja, a nastavak je dugogodišnje i tradicionalno uspješne suradnje između Instituta 'Ruđer Bošković' i Fizičkog odsjeka Sveučilišta u Zagrebu.

Započela međunarodna konferencija iz područja nuklearne fizike

Na konferenciji će ugledni svjetski znanstvenici govoriti o najnovijim dostignućima u području eksperimentalne i teorijske nuklearne fizike, a čak 200 sudionika imat će priliku sudjelovati u raspravama o nuklearnim strukturama jezgara, egzotičnim raspadima, nuklearnim simetrijama, reakcijama koje su značajne za astrofiziku, te najnovijim teorijskim proračunima za stabilne i egzotične pojave u svijetu nuklearne fizike.

Institut 'Ruđer Bošković' i Fizički odsjek Sveučilišta u Zagrebu do sada su uspješno organizirali već 15 ovakvih skupova.

Više o ovom skupu možete pronaći na www.phy.hr/~dubrovnik09.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.