Prijeđite na glavni sadržaj

Započeo poslijediplomski studij 'Kemija mediteranskog okoliša'

4.3.2013.
Započeo poslijediplomski studij 'Kemija mediteranskog okoliša'

Na Kemijsko-tehnološkom fakultetu (KTF) Sveučilišta u Splitu nedavno je svečano obilježen početak poslijediplomskog studija „Kemija mediteranskog okoliša“ koji se odvija u suradnji KTF-a i Instituta Ruđer Bošković.

Svečanosti su prisustvovali dekan KTF-a prof. dr. Nenad Kuzmanić, prorektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. Tomislav Kilić i ravnatelj IRB-a dr. Tome Antičić te brojni drugi uglednici i studenti kojima su tom prigodom podijeljeni indeksi.

Poslijediplomski studij 'Kemija mediteranskog okoliša' je prvi studij takve vrste u Hrvatskoj, a studentima pruža izvrsne mogućnosti upoznavanja skupocjene opreme neophodne za znanstveni rad u polju kemije i mogućnost izrade eksperimentalnog dijela doktorskog rada u laboratorijima IRB-a.

Naročita prednost studija je prilagođenost potrebama regije s osvrtom na kemiju mediteranskog okoliša čime ovaj studij postaje prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj, već i u širem području Mediterana.

Studij se temelji na aktualnim znanstveno-istraživačkim projektima KTF-a i IRB-a koji proučavaju tematiku predloženog doktorskog studija, a usklađen je s preporukama Hrvatskog kemijskog društva (HKD) o razvijanju znanstvenog polja kemije u cijeloj Hrvatskoj.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.