Prijeđite na glavni sadržaj

Zavodu za laserska i atomska istraživanja i razvoj IRB-a nova potvrda kvalitete poslovanja

8.12.2009.
Zavodu za laserska i atomska istraživanja i razvoj IRB-a nova potvrda kvalitete poslovanja

Zavod za laserska i atomska istraživanja i razvoj (ZLAIR) Instituta Ruđer Bošković uspješno je završio recertifikacijski audit prema zahtjevima međunarodnih standarda ISO 9001:2008. Prema ocjeni nezavisne certifikacijske kuće TÜV Bayern - Süd, koja je provela i prvobitnu certifikaciju Zavoda prije tri godine, pozitivan kontrolni audit potvrda je organiziranosti, utvrđene strategije poslovne politike i provođenja ISO standarda.

Recertifikacijskim auditom utvrđena su poboljšanja poslovanja na svim lokacijama te u svim procesima čime su certificiranjem stečena prava potvrđena te uz provedbu redovnih godišnjih nadzornih audita vrijede iduće tri godine. U izvješću su istaknuta brojna područja dobre prakse provedbe ISO 9001 standarda među kojima je od posebne važnosti istaknuti brigu o svim poslovnim procesima, kadrovima, okolišu i dr.

'Uspješno obavljena recertifikacija priznanje je svim zaposlenicima Zavoda da je sustav upravljanja kvalitetom sukladan zahtjevima iz norme i da je usklađen s propisima. Posebno je važno naglasiti da je osnovni razlog uvođenja ove norme prije tri godine bila želja da unaprijedimo kvalitetu u upravljanju poslovnim procesima unutar Zavoda. Stalnim poboljšanjima u poslovanju u Zavodu smo podigli sustav jamstva kvalitete na višu razinu, što će zasigurno doprinijeti boljim poslovnim rezultatima', izjavio je dr. sc. Hrvoje Zorc, predstojnik Zavoda te savjetnik ravnateljice za tehnologiju i inovacije.

Zavod za laserska i atomska istraživanja osnovan je 1975. godine, te se do početka devedesetih godina prošlog stoljeća bavio istraživanjem i primjenama raznovrsnih laserskih sustava. Neke od prvih razvijenih primjena uključivale su tehnologiju laserskog prijenosa podataka, a ZLAIR je kroz suradnju s gospodarstvom tada ostvarivao i značajan izvoz. Tijekom domovinskog rata, ZLAIR se preusmjerio na razvoj uređaja za vojne namjene za potrebe Hrvatske vojske. Od 1996. godine, njegovi istraživači u suradnji s kolegama iz drugih zavoda IRB pokrenuli su i prva temeljna istraživanja iz područja fotodinamičke terapije tumora, koja su tijekom proteklih sedam godina urodila razvojem čitave serije inovativnih visokotehnoloških medicinskih uređaja MediLED® za dijagnostiku i terapiju kožnih tumora.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.