Prijeđite na glavni sadržaj

Završeni Otvoreni dani Instituta Ruđer Bošković

8.5.2010.
Završeni Otvoreni dani Instituta Ruđer Bošković

Danas su završili, četvrti po redu, Otvoreni dani Instituta Ruđer Bošković koji su od 6. do 8. svibnja privukli preko 4500 posjetitelja, ne samo iz Zagrebačke županije i Zagreba, već i iz cijele Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine.

Ove godine za posjetitelje je bilo pripremljeno 16 izložbenih točaka koje su na zanimljiv i pristupačan način dale odgovor na mnoga pitanja iz svijeta znanosti. Znanstvenici Instituta održali su i niz popularnih predavanja o aktualnim temama iz različitih područja znanosti. Posjetitelji su imali priliku obići i izložbu "Hrvatski izumitelji kroz povijest" koja je prikazala bogatu izumiteljsku tradiciju i tradiciju patentne zaštite u Hrvatskoj. Izložbu je organizirao Državni zavod za intelektualno vlasništvo u suradnji s IRB-ovom spin-off tvrtkom Ruđer Inovacije d.o.o.

Otvoreni dani IRB-a organizirani su u sklopu aktivnosti povodom obilježavanja 60. obljetnice Instituta. Cilj manifestacije bio je upoznati javnost s radom i rezultatima IRB-a te prikazati kako se uložena sredstva koriste u cilju razvoja društva, visokog obrazovanja i stvaranja boljih životnih uvjeta za sve građane.

Na kraju, pozivamo sve zainteresirane građane da posjete IRB 14. svibnja (od 18h) kada će se održati Noć pod zvijezdama na "Ruđeru".

Web stranice Otvorenih dana IRB-a.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.