Prijeđite na glavni sadržaj

Završio šesti sastanak HFD-a

13.10.2009.
Završio šesti sastanak HFD-a

Šesti znanstveni sastanak Hrvatskoga fizikalnog društva (HFD) održan u razdoblju od 8. – 11. listopada u primoštenskom Hotelu Zora, okupio je oko 250 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Na četverodnevnom sastanku uz niz predavanja i prezentacija znanstvenih radova, održana su i tri okrugla stola o temama Gubitak talenata - kamo i zašto odlaze žene iz fizike, Financiranje znanosti i Europski projekti u Hrvatskoj.

Okrugli stol pod nazivom Gubitak talenta-kamo i zašto odlaze žene iz Fizike, u kojemu je sudjelovala i ravnateljica IRB-a dr. sc. Danica Ramljak, privukao je veliko zanimanje svih sudionika i medija. Na tom se okruglom stolu raspravljalo o vrlo ozbiljnom problemu odlijeva znanstvenica iz fizike koje nerijetko zbog obveza prema djeci i obitelji napuštaju znanstvenu karijeru. Ravnateljica IRB-a potvrdila je da je riječ o vrlo ozbiljnom problemu koji je doslovno 'pomeo' ženske znanstvene talente. U namjeri da omogući nesmetani rad i napredak mladih znanstvenica te tako preduhitri njihovo napuštanje znanstvenog rada, ravnateljica IRB-a pokrenula je inicijativu da se u blizini IRB-a i ostalih susjednih institucija otvori vrtić.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.