Prijeđite na glavni sadržaj

Znanstvena novakinja dobitnica nagrade za rad u području biotehnologije

5.11.2008.
Znanstvena novakinja dobitnica nagrade za rad u području biotehnologije

Na 13. Međunarodnom biotehnološkom simpoziju (International Biotechnology Symposium & Exhibition, IBS 2008) koji je održan u Dalianu, Kina, 12-17. listopada dr. sc. Nikolini Udiković Kolić, znanstvenoj novakinji Zavoda za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković dodijeljenja je nagrada za istaknut znanstveno-istaživački rad u području biotehnologije.

Za ovu nagradu prijavilo se 120 mladih istraživača iz cijelog svijeta, među kojima je 40 kandidata odabrano za finalno natjecanje pod nazivom 'BP Young Scientists & Students Awards'. Natjecanje se odvijalo pred šesteročlanom međunarodnom komisijom, a osnovni kriteriji za dodjelu nagrade bili su ocjena usmenog izlaganja istraživača i odgovora na postavljena pitanja, te životopis i dosad objavljeni radovi. Treba istaknuti da je dodijeljeno 20 nagrada, i to: 10 nagrada istraživačima iz Kine, 3 nagrade istraživačima iz Njemačke, po 2 nagrade istraživačima iz SAD-a i Rusije, te po 1 nagrada istraživačima iz Koreje, Japana i Hrvatske.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.