Prijeđite na glavni sadržaj

Znanstvenim institutima 8,4 milijuna kuna!

27.6.2013.
Znanstvenim institutima 8,4 milijuna kuna!

Izvor: MZOS

Predstavnici dvadeset i pet javnih znanstvenih instituta jučer su s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta dr. Željkom Jovanovićem potpisali ugovore o namjenskome višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti, ukupne vrijednosti 8,4 milijuna kuna. Najviše sredstava dobio je Institut Ruđer Bošković i to 3,2 milijuna kuna.  

Dodijeljena sredstva dio su od 50 milijuna kuna osiguranih u ovogodišnjem Državnom proračunu, a isto toliko godišnje je i u projekcijama za 2014. i 2015. Ostatak ovogodišnjega proračunskog novca od oko 41,6 milijuna kuna do sredine srpnja bit će raspoređen na sedam javnih sveučilišta.
Ovakvim modelom financiranja znanstvene djelatnosti nastavlja se proces prijelaza s modela državnog upravljanja na model državnog nadziranja sustava znanosti čime ministarstvo promovira novi koncept kojemu je cilj da Hrvatska bude na razini europske istraživačke znanstvene zajednice, rekao je ministar Jovanović.

Ravnatelj Instituta Ruđer Bošković  Tome Antičić ocijenio je da novi model financiranja pridonosi transparentnosti trošenja proračunskoga novca, a na institucijama je da dodijeljena sredstva usmjere na najbolje projekte.

IZVOR: MZOS

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.