Prijeđite na glavni sadržaj

Znanstveno-popularna predavanja na IRB-u

11.10.2010.

Na temelju pozitivnih iskustava i velikog odaziva javnosti na Otvorenim danima Instituta Ruđer Bošković i sve većeg interesa mladih za znanstvene karijere, odlučili smo kroz inovativne i konkretne metode javnost upoznavati s znanošću i znanstvenim djelovanjem Ruđerovaca putem znanstveno- popularnog ciklusa predavanja: Znanost za javnost. Ciklus započinje 14.10.2010. godine predavanjem dr. sc. Biljane Lakić "Glasnici iz svemira". Predavanje će se održati u predavaonici III. krila IRB-a od 17 do 19 sati.

Program će se održavati jednom mjesečno, a uključivat će 30 minutno predavanje nakon kojeg je predviđeno 30 minuta za raspravu i razgovor te obilazak laboratorija u trajanju 60 minuta. Predavanja su sadržajno prilagođena srednjoškolskom uzrastu, a obrađivat će široki spektar aktualnih tema iz znanosti.

Cilj popularno-znanstvenog ciklusa predavanja je informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude da bez obzira na obrazovanje, status, godine ili spol znanosti pristupe hrabro i s velikom dozom znatiželje. Također, želimo poboljšati javni angažman sa znanošću, tehnologijom i obrazovanjem te smatramo da ćemo aktivnim uključivanjem mladih u znanstveni sustav potaknuti prepoznavanje znanstvene niti u njima.

Više informacija na zpp.irb.hr.

Znanstveno-popularna predavanja na IRB-u

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.