Prijeđite na glavni sadržaj
Uvod u bioinformatičku analizu podataka s Galaxy aplikacijom

eScience interaktivna radionica

2.9.2014.
eScience interaktivna radionica

Centar za informatiku i računarstvo Instituta Ruđer Bošković organizira jednodnevnu interaktivnu radionicu ''Uvod u bioinformatičku analizu podataka s Galaxy aplikacijom'' koju će održati dr. sc. Enis Afgan u utorak 30.9.2014. u razdoblju od 9:30 do 13:00 sati u knjižnici V. krila.

Radionica je namijenjena znanstvenicima i novacima zainteresiranima za računalnu analizu bioloških podataka te pojedincima koji razvijaju svoje računalne programe i/ili pipeline-ove te ih žele ukomponirati u Galaxy ekosistem.

Napominjemo da je broj mjesta na radionici ograničen na maksimalno 16 sudionika tako da molimo da se predbilježite za radionicu na: http://goo.gl/ULubwB 
 
Galaxy je web platforma za integraciju i analizu bioinformatičkih podataka. Cilj je ove interaktivne radionice upoznati korisnike s Galaxy aplikacijom i pokazati polaznicima kako stvoriti više-koračnu analizu koristeći genomske podatke. Također ćemo pokriti osnovne teme bioinformatike, kao što su uobičajeni formati datoteka i vizualizacija. Radionica će, putem CloudMan aplikacije, koristiti računalne resurse u Oblaku (eScience Cloud servis) te demonstrirati i obučiti polaznike kako koristiti iste za vlastite analize.

Sudionici će steći znanje i vještinu i bit će spremni napraviti osnovnu analizu bioinformatičkih podataka koristeći Galaxy aplikaciju, naučiti će kako koristiti računalne resurse u Oblaku, te kako pristupiti dodatnim edukacijskim resursima za mnoge druge tipove analiza.

TEME RADIONICE:

- Pregled Galaxy i CloudMan aplikacija
- Pokretanje vlastite, skalabilne računalne platforme u Oblaku
- Analiza bioinformatičkih podataka
- Proširivanje Galaxy platforme s dodatnim programima

KONTAKT:

Dr. sc. Enis Afgan
Email: Enis.Afgan@irb.hr
Telefon: +385 1 456 1091
Mobitel: + 385 99 200 8585
Centar za informatiku i računarstvo
Laboratorij za optoelektroniku i vizualizaciju

 

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.