Prijeđite na glavni sadržaj

F4E marketing seminar

Seminar o prijavama na javni natječaj za izgradnju i opremanje 13 milijardi eura vrijednog projekta ITER.

F4E marketing seminar

Ulaskom Republike Hrvatske u EUROATOM, hrvatske tvrtke imaju mogućnost sudjelovati u izgradnji i opremanju 13 milijardi eura vrijednog Međunarodnog termonuklearnog eksperimentalnog reaktora ITER – zajedničkog projekta Europske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Rusije, Indije, Japana i Koreje, od čega Europska Unija financira polovicu iznosa.

ITER je najnapredniji eksperimentalni fuzijski reaktor u svijetu koji se gradi s ciljem dobivanja jeftinijeg, čišćeg, sigurnijeg i praktički neiscrpnog izvora energije. Smješten je na jugu Francuske u Cadaracheu, blizu Marseillesa, a njegov završetak se predviđa 2022. godine.

Vjerujemo da kompetentne hrvatske tvrtke koje proizvode visokonaponske kablove, elektroniku, transformatore, konstrukcijske elemente, sustave grijanja i hlađenja, telekomunikacijsku opremu,bešavne cijevi, metalne konstrukcije, kao i tvrtke koje obavljaju građevinske radove i transport posebnih tereta, imaju interesa prijaviti se na natječaje za izgradnju ovog projekta. Sredstva koja je EU osigurala za gradnju ITER-a – otprilike 6.5 milijardi eura – mogu biti potrošena isključivo na poslove dodijeljene tvrtkama iz EU kroz natječaje koje raspisuje Fusion for Energy (F4E) – specijalizirana agencija EU za izgradnju i opremanje ITER-a. Ostvarivanje i 1 ‰ posla na ITER-u ima znatnu financijsku dobit, dok referenca koja proizlazi iz pozicioniranja na listu dobavljača stvara prepoznatljivost hrvatskih tvrtki na konkurentnom europskom i svjetskom tržištu, uz priliku da pokažu svoj rad na ovoj svjetskoj pozornici. 

Pozivamo Vas na jednodnevni F4E Marketing seminar koji će se održati u dvorani I. Instituta Ruđer Bošković, 26. 11. 2013. godine s početkom u 9 sati. Predavanja će održati: Jesus Izquierdo, Odjel za konfiguraciju i integraciju, Victor Saez Lopez-Barrantes, Odjel ugovora i nabave i Anthony Courtial, Odjel za poslovna istraživanja, F4E Barcelona.

Ciljevi seminara su:

  • upoznavanje hrvatskih tvrtki s projektom ITER i trenutnim statusom vezanim uz izgradnju, nabavu opreme i materijala i predstojećim natječajima (2014-2015)
  • unaprjeđenje znanja o projektu, njegovim potrebama i ograničenjima
  • upoznavanje s načinima traženja industrijskog partnerstva na ITER-u
  • umrežavanje s predstavnicima istraživačkih laboratorija
  • prezentacija hrvatskih industrijskih kapaciteta za sudjelovanje u projektu ITER

Poslovne prilike danas proizlaze iz velikih znanstvenih projekata, nadamo se da ćete i vi uhvatiti svoju i sudjelovati u izgradnji projekta koji će promijeniti čovječanstvo.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.