Prijeđite na glavni sadržaj

Hrvatska može postati hub za razvoj AI inovacija u zdravstvu

15.10.2021.
Hrvatska može postati hub za razvoj AI inovacija u zdravstvu

Institut Ruđer Bošković (IRB), kao koordinator konzorcija AI4Helath.Cro, uz potporu Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju (CroAI) i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj na okruglom stolu, posvećenom primjeni umjetne inteligencije i inovacija u europskom digitalnom zdravstvu, okupio je renomirane stručnjake u području europskih i lokalnih politika, tehnološkog svijeta te zdravstva.

U zanimljivoj raspravi sudjelovali su Tomislav Sokol, zastupnik u EU parlamentu, Jelena Curać, v.d. pomoćnica ravnatelja za informacijske tehnologije, HZZO, Nina Šesto, pomoćnica ravnatelja, Klinika Magdalena te Mario Ravić, rukovoditelj poslovnog područja IoT i digitalno zdravstvo, Ericsson Nikola Tesla.

Prije okruglog stola, u ime ministra zdravstva uzvanicima se obratio izv. prof. dr. sc. Silvio Bašić, državni tajnik, a u uvodnom dijelu uzvanike je pozdravio dr. sc. David M. Smith, ravnatelj IRB- a.

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.