Prijeđite na glavni sadržaj

Obilježavamo 130 godina vrijednih istraživanja Jadrana!

4.11.2021.
Obilježavamo 130 godina vrijednih istraživanja Jadrana!

Centar za istraživanje mora (CIM) Instituta Ruđer Bošković (IRB) u Rovinju ove godine obilježava 130 godina od svojeg osnutka. Tijekom trinaest desetljeća kontinuiranog istraživanja obalnog dijela mora, CIM je danas stasao u prepoznatljiv interdisciplinarni centar, a zahvaljujući istraživanjima koja se provode u CIM-u preko jednog stoljeća, danas posjedujemo najopsežniju znanstvenu dokumentaciju o stanju mora na europskoj razini. Svoju obljetnicu CIM će obilježiti brojnim aktivnostima i događanjima od 8. 11. do 3. 12. 2021.

Program započinje svečanim otvorenjem izložbe ''130. godišnjice postojanja Centra za istraživanje mora u Rovinju'' u ponedjeljak 8. 11. 2021. u 17 sati u Multimedijalnom centru (MMC) Rovinj, Trg brodogradilišta 5, 52210 Rovinj - Rovigno.

''Izložba je prilika da sve zainteresirane pobliže uvedemo u povijest Centra, od njegovih prapočetaka i okolnosti koje su prethodile osnivanju, preko turbulentnih promjena koje su se događale pod utjecajem društveno-povijesnih prilika, ali i djelovanjem značajnih pojedinaca koji su ostavili svoj trag na širenje djelatnosti i znanstveno-istraživačkog programa Centra,'' objašnjava dr. sc. Mirta Smodlaka, koordinatorica bogatog programa obljetnice.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.