Prijeđite na glavni sadržaj

Posebno izdanje najveće svjetske konferencije o diobenom vretenu

30.3.2021.

Diobeno vreteno je minijaturni stroj koji služi za razdvajanje kromosoma tijekom diobe stanice te je u fokusu provokativnih istraživanja vodećih znanstvenih grupa diljem svijeta. Zahvaljujući prof. dr. sc. Nenadu Pavinu s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (PMF) i prof. dr. sc. Ivi Tolić s Instituta Ruđer Bošković (IRB), vrhunski svjetski znanstvenici okupili su se ponovno na posebnom hibridnom izdanju međunarodne konferencije: 'Mitotic spindle: From living and synthetic systems to theory'. Organizatori su za domaćina i ove godine izabrali grad Split.

Ovogodišnje izdanje konferencije o biofizici diobenog vretena održava se od 28. do 31. ožujka 2021. godine. Riječ je o nastavku u svijetu zapažene konferencije, održane u Splitu 2019. godine, a koja se ove godine održava u hibridnom izdanju. To znači da se konferencija odvija uglavnom virtualno, uz sudjelovanje organizatora u Hotelu Cornaro u Splitu.

Na konferenciji će se održati ukupno 19 pozvanih i 20 tematskih predavanja te predstaviti 34 posterska priopćenja. Atraktivne teme, novi rezultati istraživanja te dinamična razmjena ideja vodećih znanstvenika iz područja privukli su preko 260 registriranih sudionika iz 18 zemalja diljem svijeta.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.