Prijeđite na glavni sadržaj

Inovacijom do boljeg zdravlja: AI4Health.Cro predstavio 28 timova koji će razvijati AI rješenja za problem rane hospitalizacije

27.2.2024.
Inovacijom do boljeg zdravlja: AI4Health.Cro predstavio 28 timova koji će razvijati AI rješenja za problem rane hospitalizacije

U svijetu u kojem umjetna inteligencija (AI) i zdravstvo postaju nerazdvojni partneri u pružanju bolje skrbi pacijentima, Europski digitalni inovacijski centar za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) danas je s ponosom predstavio 28 ambicioznih timova koji će sudjelovati u inovacijskom natjecanju. Cilj ovog natjecanja je razviti rješenja za problem ranog ponovnog prijema pacijenata u bolnice, primjenom računarstva i AI tehnologije.

Organizatori natjecanja ističu kako je interes od čak 99 pristiglih prijava na natjecanje potvrda velikog potencijala Republike Hrvatske u ovom nišnom području te dokaz širokog interesa i predanosti stručnjaka u rješavanju jednog od najizazovnijih problema današnjice – problema rane rehospitalizacije.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.