Prijeđite na glavni sadržaj

Na 'Ruđeru' su danas mladi u fokusu!

10.6.2022.
Na 'Ruđeru' su danas mladi u fokusu!

Danas je na Institutu Ruđer Bošković (IRB) više od pet stotina učenika i nastavnika uživalo u bogatom programu interaktivnih radionica i pokusa u festivalskom ozračju Otvorenog dana IRB-a. Osim zagrebačkih škola, 'Ruđer' su posjetili osnovnoškolci i srednjoškolci iz Jastrebarskog, Klinča Sela, Velike Gorice, Koprivnice i Varaždina.

Bogati program ove najveće popularno-znanstvene manifestacije IRB-a započeo je svečanim otvaranjem kojeg su uveličali državni tajnik Ivica Šušak, u ime ministra znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Damir Bakić u ime gradonačelnika Grada Zagreba, gospodin Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove EU Hrvatskog sabora, župan Krapinsko–zagorske županije Željko Kolar, te brojni suradnici i partneri, dekani i ravnatelji istraživačkih instituta, predstavnici udruga i zaklada.

Ravnatelj IRB-a dr. sc. David M. Smith izrazio je dobrodošlicu svim uzvanicima uz veliku zahvalu svima partnerima i suradnicima na znanstveno-istraživačkim i popularizacijskim projektima IRB-a, te posebno ministarstvima i Vladi Republike Hrvatske na kontinuiranoj podršci svim aktivnostima Instituta.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.