Prijeđite na glavni sadržaj

Nagrađujemo inovativna rješenja jednog od gorućih problema u zdravstvu!

13.2.2024.
Nagrađujemo inovativna rješenja jednog od gorućih problema u zdravstvu!

Europski digitalni inovacijski centar za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) poziva inovatore, IT i medicinske stručnjake da se do 18. veljače prijave na inovacijsko natjecanje te tako doprinesu rješavanju jednog od gorućih problema u zdravstvu – problema rane rehospitalizacije. Ako želite kombinirati tehnologiju umjetne inteligencije (AI), strojno učenje i kreativnost te sudjelovati u izazovu s kratkim rokovima, a pri tome osvojiti jednu od nagrada iz fonda vrijednog 9.000 eura, ovo je prilika za vas – poručuju iz konzorcija AI4Health.Cro.

Rani ponovni prijemi u bolnicu, a tu podrazumijevamo ponovni prijemi pacijenata koji se dogodi u roku od 30 dana od prvotnog otpusta, ne samo da stvaraju značajan financijski pritisak na zdravstvene sustave, već utječu i na oporavak pacijenata te kvalitetu života.

Riječ je o gorućem problemu u zdravstvu diljem svijeta koji, primjerice, u Sjedinjenim Američkim Državama godišnje generira trošak veći od 25 milijardi dolara.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.