Prijeđite na glavni sadržaj

Prvi čovjek fuzijskih istraživanja u svijetu dolazi u Dubrovnik!

16.9.2022.
Prvi čovjek fuzijskih istraživanja u svijetu dolazi u Dubrovnik!

Svečanom ceremonijom otvaranja u ponedjeljak, 19.9.2022. u Dubrovniku započinje jedna od najprestižnijih konferencija u fuzijskim istraživanjima u organizaciji Instituta Ruđer Bošković (IRB). 32. Simpozij o fuzijskim tehnologijama pred auditorijem od čak tisuću sudionika otvorit će ministar znanosti i obrazovanja dr. sc. Radovan Fuchs, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, a virtualno će se uključiti i predstavnica Europske komisije Rosalinde van der Vlies, Director of Clean Planet Directorate, DG RTD.
Iznimna je čast i zadovoljstvo organizatora što će upravo na ovogodišnjem simpoziju u Dubrovniku svoje prvo službeno pojavljivanje u statusu generalnog direktora najvećeg projekta današnjice - 13 milijardi eura vrijednog Međunarodnog termonuklearnog eksperimentalnog reaktora - ITER, imati dr. sc. Pietro Barabaschi novo izabrani generalni direktor ITER-a.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.