Prijeđite na glavni sadržaj

Novi izazovni projekt na Institutu Ruđer Bošković - CapTTict!

26.4.2024.
Novi izazovni projekt na Institutu Ruđer Bošković - CapTTict!

Projekt CapTTict (Enhancing capacities for technology transfer, company building and innovations in the field of ICT) je financiran u okviru Prvog poziva Programa „Interreg Danube“ za period 2021-2027.

Aktivnosti za podršku prijenosu tehnologije i razvoju gospodarstva temeljenog na znanju provodit će se kroz suradnju 16 partnera iz devet zemalja: Češke, Njemačke, Slovačke, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske i Ukrajine.

CapTTict vodi Fakultet informacijskih tehnologija Češkog tehničkog sveučilišta u Pragu. Kao projektni partner, IRB, Laboratorij za strojno učenje i reprezentacije znanja će iskoristiti svoje iskustvo i mrežu dionika stečenih i kroz EDIH AI4Health.Cro, za sudjelovanje u formiranju smjernica za prijenos tehnologije (engl.TT) u ICT-u za menedžment na visokim (sve)učilištima i javnim istraživačkim organizacijama, metodologije za odabir tehnologija i modela za transnacionalni program inkubacije/akceleracije.

CapTTict je započeo 1. siječnja 2024. Početni sastanak nedavno je održan u šarmantnom transilvanijskom gradu Cluj-Napoca u Rumunjskoj. Domaćin sastanka bio je CLUJ IT Cluster, i koordinator Czech Technical University uz potporu UNICO.

Radujemo se suradnji s ambicioznim i optimističnim partnerima iz Češke, Njemačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Ukrajine i Hrvatske (Mreža znanja d.o.o. i pridruženi partner Hamag Bicro), naredne dvije godine.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.