Prijeđite na glavni sadržaj

Grupa za računalne bioznanosti

Grupa za računalne bioznanosti (GRB) okuplja tim istraživača s komplementarnom ekspertizom u računalnoj i teorijskoj kemiji, biokemiji i biofizici.

Istraživanja Grupe za računalne bioznanosti usmjerena su u nekoliko glavnih pravaca: (1) istraživanje utjecaja molekulske fleksibilnosti na (a) svojstva i spektroskopiju peptida, (b) strukturu i funkciju proteina, (c) enzimsku katalizu; (2) razvoj teorijske podloge za izračun fotoionizacijskih spektara molekula u pobuđenim stanjima, s primjenom na biomolekularne kromofore; (3) istraživanje interakcije funkcionalnih molekula (npr. hormoni, ligandi) s biološkim površinama (membrane, epitelna tkiva, biokompatibilni kristali); (4) novo poglavlje u procesima prijenosa naboja u vodenim otopinama; (5) računalni dizajn novih materijala.   

Tim znanstvenika Grupe za računalne bioznanosti radi na realizaciji istraživačkog programa koji povezuje široke raspone prostornih i vremenskih skala, gdje elektronske i molekularne interakcije reguliraju kooperativno ponašanje na razini složenog sustava. Tim pokriva željeni spektar ekspertiza, kao što su: kvantna kemija (QM), klasična molekulska dinamika (MD), multiskalarni hibridni QM/MD pristupi i tehnike za računanje slobodne energije, neadijabatska dinamika, fotokemija i perturbativne kvantno mehaničke metode, matematička kemija, stohastička dinamika, parcijalne diferencijalne jednadžbe, Langevinov formalizam, Monte Carlo simulacije i Boltzmannova metoda rešetke te analiza slika.

Grupa je nastala 2016. godine ujedinjavanjem Grupe za teorijsku kemiju te većine znanstvenika iz Grupe za kvantnu organsku kemiju. 

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.