Prijeđite na glavni sadržaj
Najnoviji rendgenski difraktometar

Novi rendgenski difraktometar Rigaku XtaLAB Synergy S

Najsuvremeniji rendgenski difraktometar instaliran je u Laboratoriju za kemijsku i biološku kristalografiju.
21.1.2022.
Novi rendgenski difraktometar Rigaku XtaLAB Synergy S

U rujnu 2021. u sklopu OZIP-a je u LKBK pristigao novi rendgenski difraktometar najnovije generacije. 

U rujnu 2021. u sklopu OZIP-a je u LKBK pristigao novi rendgenski difraktometar najnovije generacije. Posjeduje dva mikrofokusna izvora PhotonJet-S rendgenskih zraka, s anodama napravljenih od molibdena (Mo) i bakra (Cu).Ove rendgenske cijevi treće generacije u kombinaciji s mikrofokusnom optikom predstavljaju jake izvore kolimiranog zračenja valnih duljina od 0.071 i 0.154 nm. XtaLAB Synergy-S monokristalni rendgenski difraktometar dolazi s četvorokružnim goniometrom, u tzv. kappa konfiguraciji, te posjeduje velike brzine motora za orijentaciju kristala. Sustav je opremljen visoko osjetljivim i brzim detektorom rendgenskih zraka (HyPix-6000HE).
Na ovom instrumentu mogu se mjeriti i jako sitni uzorci kristala malih organskih molekula te kristali bioloških makromolekula kao što su proteini, veličina ispod 10 mikrometara. Difraktometar je opremljen kriostatom koji omogućava prikupljanje podataka na uzorcima u rasponu temperatura od 90 do 400 K.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.