Prijeđite na glavni sadržaj

Novosti

Mehanokemijske sinteze fulerenskih hibridnih materijala

24.2.2021.

Multidisciplinarni tim znanstvenika IRB-a razvio je kontroliranu, učinkovitu i zelenu strategiju sinteze nove klase hibridnih fulerenskih koordinacijskih materijala.

Dr. Vujaklija dobitnica je nagrade Branimir Jernej

10.2.2021.

Dr. sc. Dušici Vujakliji nagrada je dodjeljena za rad 'Leitmotif: protein motif scanning 2.0' objavljen u časopisu Bioinformatics.

Objavljen rad u časopisu Molecular Cell

9.4.2019.

Višegodišnje istraživanje transporta proteina kroz jezgrinu poru pružilo je novi uvid kako histon H1.0 ulazi u jezgru - mjesto gdje obavlja svoju funkciju.

Ruđerovci došli do novih fundamentalnih spoznaja o mehanokemijskim procesima

29.1.2019.

Zeleni kemičari s Instituta Ruđer Bošković (IRB) u suradnji s kolegama na Europskom sinkrotronu u Grenobleu (ESFR) došli su do novih fundamentalnih rezultata istraživanja mehanokemijskih procesa koji otvaraju put njihovoj bržoj primjeni u kemijskoj industriji. Najnoviji rezultati nastavak su istraživanja koja znanstvenici Laboratorija za zelenu sintezu IRB-a provode zadnjih nekoliko godina i u kojima prednjače u svijetu.

Znanstvenici ostvarili veliki korak za poboljšanje metode proizvodnje vodika kao obnovljivog izvora energije

18.1.2019.

Tim znanstvenika iz Grupe za računalne bioznanosti s Instituta Ruđer Bošković (IRB) u suradnji s njemačkim kolegama sa Sveučilišta Friedrich-Alexander Erlangen-Nürnberg (FAU) razjasnio je industrijski-najiskoristiviji mehanizam proizvodnje vodika. Rezultati su objavljeni u jednom od najutjecajnijih časopisa u području kemije -  'Angewandte Chemie International Edition'.

'Vrući rad' Ruđerovaca objavljen u uglednom časopisu Chemistry - A European Journal

7.9.2018.

Uredništvo časopisa kategoriziralo je najnoviji rad zelenih kemičara s IRB-a kao 'Hot Paper' i dodatno ga istaknulo na unutrašnjoj naslovnici časopisa

Znanstveni rad Ruđerovke objavljen u Nature Physics

9.10.2017.

Ugledni časopis Nature Physics objavio je rezultate novoga istraživanja grupe prof. dr. sc. Ane Sunčane Smith s Instituta Ruđer Bošković.

Zavod za fizičku kemiju

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.