Prijeđite na glavni sadržaj

Međunarodna znanstvena radionica "Utjecaj rudnika na slatkovodne ekosustave"

Na Institutu Ruđer Bošković održat će se od 12.-16. svibnja 2014. godine međunarodna znanstvena radionica „Utjecaj rudnika na slatkovodne ekosustave“ u zajedničkoj organizaciji:

 

Radionica se održava kao završni sastanak tri bilateralna projekta:

  1. Hrvatsko-makedonski bilateralni projekt: Procjena raspoloživosti i učinaka metala na ribe u rijekama pod utjecajem rudarskih aktivnosti (voditelji projekta: Dr. Zrinka Dragun i Dr. Maja Jordanova)
  2. Hrvatsko-makedonski bilateralni projekt: Zajednice bakterija i parazita klena kao pokazatelj stanja u okolišu izloženom rudarskim aktivnostima (voditelji projekta: Dr. Damir Kapetanović i Dr. Rodne Nastova)
  3. Hrvatsko-francuski program "Cogito“: Primjena NanoSIMS-a u određivanju intracelularne distribucije esencijalnih i neesencijalnih elemenata u organima nativnih riba (voditelji projekta: Dr. Zrinka Dragun i Dr. Dirk Schaumlöffel)

Na radionici će makedonski, francuski i hrvatski znanstvenici prikazati rezultate svojih istraživanja utjecaja aktivnih rudnika olova i cinka, Zletovo i Toranica, na kakvoću riječne vode i na bioindikatorski organizam Vardarskog klena (Squalius vardarensis) u tri rijeke u sjeveroistočnoj Makedoniji: Bregalnici, Zletovskoj i Krivoj Reci.

Zbornik sažetaka možete pogledati ovdje: 

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.