Prijeđite na glavni sadržaj

Na Institutu Ruđer Bošković premijerno prikazan dokumentarni film "Parangol"

31.5.2024.

Dokumentarni film ''Parangol'', redatelja i scenarista Dinka Božanića, premijerno je prikazan na Institutu Ruđer Bošković 24. travnja 2024. godine.

U filmu, trojica komiških profesionalnih ribara, Pavle Zanki Lestić, Dino Božanić Pepe i Jerko Mardešić Paćun donose svoje priče o izazovima s kojima se suočavaju u svakodnevnom radu te o svome prilagođavanju tehnološkom napretku u ribarstvu.

Film je nastao u sklopu projekta "Unapređenje suradnje između ribara i znanstvenika u svrhu uvođenja naprednih tehnologija označavanja ribolovnih alata, zaštite zdravlja riba i očuvanja okoliša", voditelja dr. sc. Damira Valića. Financiranje projekta odobreno je u okviru natječaja Ministarstva poljoprivrede za dodjelu potpore u okviru mjere I.3. ''Partnerstva između znanstvenika i ribara'', s ciljem poticanja prijenosa znanja između znanstvenika i ribara.

U projektu su sudjelovali znanstvenici iz Zavoda za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković, s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te s Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru, kao i ribarske zadruge Adria Tribunj, Friška Riba i Komiža.

Na Institutu Ruđer Bošković premijerno prikazan dokumentarni film "Parangol"

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.