Prijeđite na glavni sadržaj
NETWAP - NETwork of small "in situ" WAste Prevention and management initiatives
Kategorija
Ostali projekti
Iznos financiranja
1480153
EUR
Datum početka
1.1.2019.
Datum završetka
31.12.2020.
Status
Završen

Program: Program prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020.

Nositelj projekta: Grad Zadar

Sažetak

Primarni cilj projekta Netwap je suočiti se s potencijalnim štetama u okolišu i poboljšati kvalitetu pomorskog okoliša u odabranim lokacijama programskog područja kroz poticanje razine svijesti u lokalnim zajednicama, jačanje kapaciteta, znanja i vještina te autonomije donošenja odluka, sukladno metodologiji održivog gospodarenja otpadom koja se temelji na inovativnim tehnologijama i postupcima.

Primarni rezultat projekta je smanjiti utjecaj organskog otpada i mikro plastike na okoliš i zagađenje mora i kopna u manjim zajednicama pod velikim turističkim pritiskom. Provedbom projekta bit će izrađeni i razvijeni modeli gospodarenja otpadom koji će se testirati i provesti kroz pilot aktivnost na otoku Istu gdje će se instalirati mobilna kompostana za biorazgradivi otpad. Isto tako, kroz implementaciju aktivnosti, biti će postavljeni uređaji za prikupljanje mikro plastike u moru.

Laboratorij za fizičku kemiju tragova

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.