Prijeđite na glavni sadržaj

Centar kompetencija (CEKOM 3LJ) Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija"

Glavni istraživač

Kategorija
Ostali projekti
Ukupan iznos financiranja projekta
73.691.265,40
HRK
Datum početka
8.6.2020.
Datum završetka
8.6.2023.
Status
Aktivan

Cilj CEKOM-a 3LJ jest poticanje gospodarskog razvoja i uvođenje strukturnih promjena, poboljšanje inovacijskog okruženja i jačanje inovacijskog lanca vrijednosti kroz povećanje aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija poslovnog i znanstveno-istraživačkog sektora usmjerenih na komercijalizaciju rezultata u cilju diverzifikacije proizvodnje unutar dva tematska područja Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske: Zdravlje i kvaliteta života i Hrana i bio-ekonomija.

Laboratorij za biotehnologiju u akvakulturi zadužen je za procjenu biotehnoloških potencijala odnosno aktivnosti aktivnih substanci izoliranih iz samoniklog ljekovitog i aromatičnog bilja te samoniklih voćnih vrsta, a voditeljica ovih istraživanja je dr. sc. Rozelindra Čož-Rakovac, dok je Laboratorij za stereoselektivnu katalizu i biokatalizu zadužen za kemijsku karakterizaciju aktivnih substanci izoliranih iz samoniklog ljekovitog i aromatičnog bilja te samoniklih voćnih vrsta. Voditelj ovih istraživanja je dr. sc. Marin Roje koji je i odgovorna osoba za provedbu projekta od strane IRB-a.

Ostali suradnici

*Ustanova CEKOM 3LJ

Agronomski fakultet

Veterinarski fakultet

Kemijsko-tehnološki fakultet

Institut za jadranske kulture i melioraciju krša

Pharmagal d.o.o.

Puđa d.o.o.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.