Prijeđite na glavni sadržaj
Kategorija
Ostali projekti
Iznos financiranja
73.691.265,40
Datum početka
8.6.2020.
Datum završetka
8.6.2023.
Status
Završen

Glavni istraživač

Cilj CEKOM-a 3LJ jest poticanje gospodarskog razvoja i uvođenje strukturnih promjena, poboljšanje inovacijskog okruženja i jačanje inovacijskog lanca vrijednosti kroz povećanje aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija poslovnog i znanstveno-istraživačkog sektora usmjerenih na komercijalizaciju rezultata u cilju diverzifikacije proizvodnje unutar dva tematska područja Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske: Zdravlje i kvaliteta života i Hrana i bio-ekonomija.

Laboratorij za biotehnologiju u akvakulturi zadužen je za procjenu biotehnoloških potencijala odnosno aktivnosti aktivnih substanci izoliranih iz samoniklog ljekovitog i aromatičnog bilja te samoniklih voćnih vrsta, a voditeljica ovih istraživanja je dr. sc. Rozelindra Čož-Rakovac, dok je Laboratorij za stereoselektivnu katalizu i biokatalizu zadužen za kemijsku karakterizaciju aktivnih substanci izoliranih iz samoniklog ljekovitog i aromatičnog bilja te samoniklih voćnih vrsta. Voditelj ovih istraživanja je dr. sc. Marin Roje koji je i odgovorna osoba za provedbu projekta od strane IRB-a.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.