Prijeđite na glavni sadržaj

Ekspertne usluge u modifikaciji i karakterizaciji polimernih i srodnih materijala

Kategorija
  • Zaštita okoliša
  • Kemijska i petrokemijska industrija

Polimerna grupa LRKD-a već petnaestak godina uspješno surađuje s proizvođačima, prerađivačima i korisnicima polimernih materijala, te subjektima u zaštiti okoliša i drugim djelatnostima vezanim za polimerne materijale, i pruža im ekspertne usluge na rješavanju konkretnih problema u preradi materijala, određene vrste analiza polimernih materijala, te odabir optimalnih uvjeta primjene ionizirajućeg zračenja za unaprijeđenje svojstava polimera.

Studije kojima se rješavaju konkretni problemi vezani uz polimerne materijale izrađuju se prema potrebama i specifikaciji naručitelja. Rješenja proizvodnih problema se postižu:

  • sagledavanjem cjelokupne slike problema u razgovoru i dogovoru sa zainteresiranim subjektom kojeg se upoznaje s raspoloživim mogućnostima (ovisno o vrsti polimera, različitih dodataka, kompleksnosti polimernog sustava i sl.), te
  •  primjenom suvremenih znanstvenih metoda - laboratorij i/ili Institut posjeduje gotovo svu opremu potrebnu za modificiranje i karakterizaciju polimernih materijala radijacijskim, spektroskopskim, rentgenskim, toplinskim i mikroskopskim metodama (panoramski izvor gama zračenja, UV-VIS i FTIR spektrofotometri, NMR, EPR, XRD, DSC, TGA, optički, AFM, SEM i TEM mikroskopi, rotacijski viskozimetar i sl.) na kojima rade vrhunski stručnjaci iz područja.

Konkretni rezultati su povećanje kvalitete proizvoda ili se, ukoliko to nije moguće, proizvođače/korisnike potiče na promjene u proizvodnom procesu. Naša znanja koriste se i u sudskim vještačenjima.

Kontakt:

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.