Prijeđite na glavni sadržaj

Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju

Međudjelovanja ionizirajućih zračenja i tvari izazivaju u ozračenim tvarima fizičke, kemijske i biološke promjene, čime ozračene tvari dobivaju neka nova fizička, kemijska i biološka svojstva.

Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju

Za razliku od onih istraživanja materijala koja su uglavnom usredotočena na pripravu i karakterizaciju novih materijala, naša istraživanja usmjerena su na fizičko-kemijske učinke zračenja u materijalima i na iskorištavanje tih učinaka, kako za osnovna tako i za primjenjena istraživanja.

LRKD jedini u Hrvatskoj raspolaže snažnim izvorima zračenja i kadrovskom, prostornom i materijalnom infrastrukturom potrebnom za njihovu sigurnu eksploataciju. Kontinuirana znanstvena  istraživanja omogućuju daljnju prepoznatljivost LRKD-a kako na nacionalnoj tako i svjetskoj razini.

Znanstveni interesi i potencijali suradnika LRKD komplementarni su  interesima brojnih stručnjaka i znanstvenika iz područja kemije, kemijske i molekularne biologije, kemijskog inženjerstva, fizike, medicine, radiologije, zaštite, ekologije itd.

Projekti (19)

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.