Prijeđite na glavni sadržaj

Diplomand/ Laboratorijska stručna praksa

28.10.2021.

Tražimo zainteresirane studente preddiplomskog i diplomskog studija koji bi željeli izraditi diplomski rad ili odraditi laboratorijsku stručnu praksu u Laboratoriju za kemijsku biologiju (Zavod za molekularnu biologiju, Institut Ruđer Bošković, Zagreb) radi usavršavanja u području molekularne biologije biljaka.

Cilj istraživanja je analizirati aktivnost peroksidaza i dinamiku nakupljanja kaloze u tkivu listova krumpira, kao dio obrambenog odgovora biljke na infekciju viroidom PSTVd.

Tema 1 uključuje analizu sadržaja reaktivnih kisikovih čestica (spektrofotometrija), izolaciju RNA i  analizu ekspresije gena za peroksidaze (real-time pcr).

Tema 2 uključuje analizu nakupljanja kaloze u biljnom tkivu (fluorescencijska mikroskopija, digitalna obrada i analiza slike), izolaciju RNA i analizu ekspresije gena za kaloza sintazu (real-time pcr).

Laboratorijska stručna praksa uključuje opisana istraživanja, ali u manjem obimu.

Istraživanja će se provoditi u okviru HRZZ projekta PotatoSignalHub, voditeljice dr.sc. Snježana Mihaljević. Dio istraživanja na fluorescencijskom mikroskopu provodit će se pod neposrednim vodstvom mag. biol. mol. Mateje Jagić, asistentice na ZMB, PMF, Horvatovac 102a.

Više o projektu PotatoSignalHub studenti mogu pronaći na mrežnoj stranici:

https://www.irb.hr/Zavodi/Zavod-za-molekularnu-biologiju/Laboratorij-za-kemijsku-biologiju/Projekti/Integrativna-analiza-signalnih-puteva-fitohormona-ukljucenih-u-odgovor-biljaka-krumpira-na-infekciju-viroidom-vretenastoga-gomolja-krumpira-PotatoSignalHub

Za dodatne informacije zainteresirani studenti mogu se javiti elektroničkom poštom na: Snjezana.Mihaljevic@irb.hr i mateja.jagic@biol.pmf.hr

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.